Autor: tudor,

Categorie: Blog, Noutati, Retete
Comentarii: 1

Risotto cu Pui si Varza de Bruxelles a la Casa Carol

risotto

Casa Carol imparte cu tine reteta de Risotto a lui Chef Catalin. Sa ne punem asadar pe gatit!

Multa lume ne-a intrebat cum se poate face Risotto, si care este secretul pentru care Risotto-ul de la Casa Carol este atat de delicios. Pentru a raspunde mai usor am hotarat sa-l intrebam pe Chef Catalin, iar el s-a gandit la o reteta pe care sa o poti incerca acasa.

Inainte sa ne apucam mai trebuie sa spunem ca ingredientele de mai jos sunt pentru o singura portie si cand vine vorba de sos, acesta depinde de gustul fiecaruia: pentru mai mult sos se mai adauga supa. Daca nu doresti sa faci o supa de pui, poti sa folosesti si apa, dar vei pierde din aroma.

Ingrediente pentru Risotto:

  • 80g  Orez pentru Risotto,
  • 120g  Piept de pui taiat cuburi,
  • 40g  Varza de Bruxelles taiata in jumatati,
  • 20g  Ardei Capia taiat cubulete mici,
  • 20g  Ceapa taiata cubulete mici,
  • 15g  Usturoi strivit cu cutitul si taiat marunt,
  • 20g  Ulei Masline,
  • 1 Paharel de vin alb sec (100 – 150 ml),
  • 5g  Patrunjel taiat marunt,
  • 10g  Parmezan razuit,
  • 10g  Unt
  • 350g  Supa de Pui ,
  • Sare/Piper dupa gust.

Pasul 1:

Pregatim ingredientele pentru gatit (spalat, curatat, taiat)

Riso6tto

Pasul 2: 

Punem in tigaia incinsa: uleiul de masline, ceapa, usturoiul, pieptul de pui si le prajim pana prind putina culoare (aproximativ 2-3 minute) la foc mediu,

Risotto

Pasul 3:

Adaugam orezul cu foarte putina sare si prajim 2 – 3 minute la foc mediu

Pasul 4:

Stropim cu vin alb, acoperim cu un capac si lasam 3-5 minute sa infuzeze la foc mic

Risotto

Pasul 5:

Introducem ardeiul, hidratam cu supa si lasam sa fiarba pana cand orezul este aproape gatit

Pasul 6:

Adaugam Varza de Bruxelles, 1/2 din Parmezan, untul si il mai lasam sa fiarba la foc mic inca putin

DSC07688

Pasul 7:

La final adaugam sare, piper si patrunjel proaspat dupa gust si il punem pe farfurie.

Pasul 8:

Se adauga restul de parmezan si putin patrunjel tocat

risotto

Credem ca nu mai este nevoie sa mentionam, ca asteptam cu drag parerile voastre dupa ce incercati reteta si va dorim Pofta Buna!


Feedback

  Comments: 1


  1. Am incercat-o deja! A iesit excelent.
    In curand planificam sa va facem o vizita si la restaurant. Multumim pentru reteta si mai asteptam si altele.

Your feedback